Kartta

Etelä-Tampereen asukkaiden ikisuosikki

hervantajarvi-artikkeli2-1536x864

Kirjoittaja

Carl Willandt

Carl Willandt

Viestintäpäällikkö

Lisätiedot

Hervantajärven upea metsäalue on ollut jo vuosikymmeniä aktiivisessa virkistyskäytössä.

Tampereen kaupungin omistama, Hervantajärven pohjoispuolelle sijoittuva metsäalue on toiminut etelätamperelaisten luontovirkistyskohteena jo vuosikymmenten ajan. Noin 1,8 neliökilometrin kokoisella alueella kulkee perinteisiä metsähiihtolatuja ja runsas polkuverkosto, minkä lisäksi alueelta löytyy suosittu uimaranta.

Alueen keskellä sijaitsee Makkarajärvi-Viitastenperän luonnonsuojelualue ja alueen luonto tarjoaakin monipuolista ihmeteltävää. Hyvin säästynyttä vanhaa, varjoisaa kuusimetsää laikuttavat lukuisat kosteikkopainanteet ja suot ja alueella on mahdollista tavata runsaasti monimuotoista eläimistöä ketuista ja oravista metsäkauriiseen.

Hervantajärven retkeilyalueen virkistyskäyttö on runsasta, erityisesti johtuen lähiseudun lähes 40 000 asukkaan käyttöpaineesta johtuen. Suosituimpia kohteita ovat Makkarajärven ympäristö sekä Hervantajärven itälahden eli Viitastenperän pohjukka.

Hervantajärven alueella voit törmätä vaikka metsäkauriiseen

Hervantajärvi on helposti saavutettavissa kävellen ja pyörällä. Lähimmältä nyssepysäkiltä on retkeilyreitin alkuun noin 100 metriä ja alueen laitamilta löytyy kolme erillistä pysäköintialuetta.

Lue lisää ajankohtaisia uutisia