Kartta

Hervantajärven alueen palvelut kehittyvät

hervantajarvi-artikkeli2-1536x864

Kirjoittaja

Carl Willandt

Carl Willandt

Viestintäpäällikkö

Lisätiedot

Valokuva: Petri Mäkelä

Hervantajärven reittejä kunnostetaan ja opastetaan, alueelle tulossa myös laavu.

Hervantajärven alueen virkistyskäytön ohjaamista ja palveluita on pohdittu jo usean vuoden ajan ja kohde on virkistyskäytön kehitettävien kohteiden listalla vuosille 2021-2022.

Aluetta käytetään monipuolisesti muun muassa kävelyyn, hiihtoon, maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun ja alueen reitit vievät luontevasti kohti etelää, Kangasalan ja Lempäälän ”kolmen kunnan rajaa”, mistä reitit jatkuvat Kangasalan Kaarinanpolun ja Lempäälän Birgitanpolun kautta laajalle alueelle. Hervantajärven alueelle suunnitellut toimenpiteet keskittyvät Tampereen puolella sijaitsevan alueen kehittämiseen, mutta kuitenkin sovittaen ne yhteen Kangasalan ja Lempäälän luontokehityshankkeiden kanssa.

Aluetta kehitetään yhteen sovitettavaksi retkeily- ja luonnonsuojelualueeksi luontoarvot huomioiden. Alueen käytön tueksi on järjestetty keskustelutilaisuuksia alueen asukkaiden ja yhdistysten kanssa ja vuoden 2021 alussa perustetaan alueen kehittämisen työryhmä.

Alueelle on budjetoitu mm. laavu ja 1,5 km pitkospuita.

Hervantajärven alueen kehittämisen tavoitteena on lisätä merkittävästi Tampereen kaupungin retkeilypalveluita ja sen myötä jakaa alueiden käyttöpainetta.

Alueelle on selvitysten perusteella alustavasti budjetoitu seuraavat kehitystoimenpiteet:

~ 10 km opastettuja ja huollettuja reittejä
~ 1,5 km pitkospuita
1 laavu (Viitastenperä)
2 tulipaikkaa (Viitastenperä ja Makkarajärvi)
60 kpl opasteita
5 kpl infopisteitä
~ 10 km maastomerkintöjä
2 liiteriä
2 kuivakäymälää
Ruskontien parkkipaikan laajennus

Lue lisää ajankohtaisia uutisia