Artikkeli julkaistu

16.04.2021

Hervantajärven alueen palvelut kehittyvät

Hervantajärven reittejä kunnostetaan ja opastetaan, alueelle tulossa myös laavu.

Teksti Carl Willandt Kuva Petri Mäkelä

Hervantajärven alueen virkistyskäytön ohjaamista ja palveluita on pohdittu jo usean vuoden ajan ja kohde on virkistyskäytön kehitettävien kohteiden listalla vuosille 2021-2022.

Aluetta käytetään monipuolisesti muun muassa kävelyyn, hiihtoon, maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun ja alueen reitit vievät luontevasti kohti etelää, Kangasalan ja Lempäälän ”kolmen kunnan rajaa”, mistä reitit jatkuvat Kangasalan Kaarinanpolun ja Lempäälän Birgitanpolun kautta laajalle alueelle. Hervantajärven alueelle suunnitellut toimenpiteet keskittyvät Tampereen puolella sijaitsevan alueen kehittämiseen, mutta kuitenkin sovittaen ne yhteen Kangasalan ja Lempäälän luontokehityshankkeiden kanssa.

Alueelle on budjetoitu mm. laavu ja 1,5 km pitkospuita.

Aluetta kehitetään yhteen sovitettavaksi retkeily- ja luonnonsuojelualueeksi luontoarvot huomioiden. Alueen käytön tueksi on järjestetty keskustelutilaisuuksia alueen asukkaiden ja yhdistysten kanssa ja vuoden 2021 alussa perustetaan alueen kehittämisen työryhmä.

Hervantajärven alueen kehittämisen tavoitteena on lisätä merkittävästi Tampereen kaupungin retkeilypalveluita ja sen myötä jakaa alueiden käyttöpainetta.

Alueelle on selvitysten perusteella alustavasti budjetoitu seuraavat kehitystoimenpiteet:

~ 10 km opastettuja ja huollettuja reittejä
~ 1,5 km pitkospuita
1 laavu (Viitastenperä)
2 tulipaikkaa (Viitastenperä ja Makkarajärvi)
60 kpl opasteita
5 kpl infopisteitä
~ 10 km maastomerkintöjä
2 liiteriä
2 kuivakäymälää
Ruskontien parkkipaikan laajennus

Lue lisää ajankohtaisia uutisia