Kartta

Kintulammi – tamperelaisten oma luonto-olohuone

Kintulammi - Luonto-olohuone

Kirjoittaja

Carl Willandt

Carl Willandt

Viestintäpäällikkö

Lisätiedot

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue tarjoaa mahtavia luontoelämyksiä vain 20 kilometrin päässä Keskustorilta.

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue on kokonaisuudessaan Tampereen kaupungin omistama, upea luontokohde.

Ekokumppanit Oy toteutti Kintulammin retkeilyrakenteet vuonna 2017 nojautuen vuoden 2007 hoito- ja käyttösuunnitelmaan, jossa alueen virkistysreitit ja taukopaikat määriteltiin. Vuonna 2018 Kintulammin kahden aiemman luonnonsuojelualueen lisäksi alueelta suojeltiin yli 500 hehtaaria kaupungin maita, luontolahjana 100-vuotiaalle Suomelle.

Kintulammin alue suunniteltiin noin 10 000 vuosittaisen jävijän tarpeita silmällä pitäen, mikä oli noin kaksinkertainen kapasiteetti alueen vuoden 2016 käyttöön verrattuna. Alueen käyttöön vihkimisen jälkeen alueella on kuitenkin vieraillut vuosittain yli 40 000 kävijää, mistä johtuen alueen saavutettavuutta on parannettu vuosittain mm. parkkipaikkoja laajentamalla ja erillisillä joukkoliikenneratkaisuilla. Koronavuonna 2020 alueella vieraili noin 51 000 kävijää, huolimatta maaliskuun puolivälistä toukokuun kestäneestä alueen palveluiden sulkemisesta.

Vuonna 2020 Kintulammilla vieraili yli 51 000 kävijää

Kintulammin palveluita kehitetään myös vuonna 2021, minkä lisäksi Tampereen ja Oriveden kaupungeilla on meneillään yhteishanke retkeilyreitistä Kintulammilta Oriveden Pukalan virkistysmetsän kautta Oriveden keskustaan. Reitin on tarkoitus yhdistyä myös Kangasalan Kaarinanpolun retkeilyreitin kanssa.

Lue lisää ajankohtaisia uutisia