Kartta

Kintulammin saavutettavuutta parannetaan

ekokumppanit_kuvapankki_05_kintulammi02_Laura-Vanzo_Visit-Tampere

Kirjoittaja

Carl Willandt

Carl Willandt

Viestintäpäällikkö

Lisätiedot

Valokuvat: Petri Mäkelä, Laura Vanzo – Visit Tampere Oy

Vuoden 2021 aikana Kintulammilla kiinnitetään erityistä huomiota alueen tiestön ja esteettömän reitin kunnostamiseen.

Kintulammilla vuonna 2021 toteutettavien toimenpiteiden listalla ovat mm. alueelle saapuvan Keltolahdentien ja sen jatko-osan sekä alueen esteettömän reitin ja taukopaikan kunnostaminen.

Tällä hetkellä Kintulammin selkeä ”pullonkaula” on alueen pääparkkipaikalle P1 johtava tie, jonka kapasiteetti ei tällä hetkellä riitä palvelemaan alueen liikennettä riittävissä määrin. Tilausliikenteen normaalit 50-60-paikkaiset bussit pääsevät parkkipaikoilla ja Kortejärven tilalle joko huonosti tai eivät ollenkaan, vuodenajasta ja kuskista riippuen. Tie on kapea ja sitä reunustavat paikoitellen suuret kivet ja puut. Lisäksi tie ylittää Kortejärven ja Keltolammin välisen ojapainanteen, joka tulvii tielle etenkin keväisin ja syksyisin. Tiestölle on todettu pikainen kunnostustarve ja teistön saattaminen turvalliseen käyttökuntoon.

Alueen saavutettavuutta parannetaan kunnostuksen myötä myös joukkoliikenteelle mahdollistamalla turvallinen saapuminen alueelle. Kunnostuksesta tehdään erillissuunnitelma Pirkanmaan ELY-keskukselle ja työt ajoittuvat vuoden 2021 syksyyn.

Myös pääparkkipaikalta alkavan, noin 300 metriä pitkän esteetön reitti kunnostetaan vuonna 2021. Esteetön reitti päättyy Kirkkokiven esteettömälle taukopaikalle, jossa esteettömyys jatkuu myös kuivakäymälälle, mutta ei kuitenkaan liiterille.

Pääparkkipaikalle P1 johtava tie on alueen pahin pullonkaula.

Esteettömän reitin kehittämiseksi vuonna 2021 toteutaan koko reitin kunnostuspäällystys kivituhkalla, taukopaikan polkupohjien päällystys sekä uusi esteetön reitti taukopaikan puuliiiterille.

Lue lisää ajankohtaisia uutisia