Kartta

Vuoden Retkikohde 2020

retkeilypalvelut_kintulammi

Kirjoittaja

Carl Willandt

Carl Willandt

Viestintäpäällikkö

Lisätiedot

Valokuva: Ekokumppanit, Carl Willandt

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue valittiin keväällä 2020 Vuoden Retkikohteeksi.

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue valittiin keväällä 2020 Vuoden Retkikohteeksi kuuden finalistin joukosta. Kilpailun teemana oli tällä kertaa ympäristömyönteisyys ja voittaja ratkesi perinteiseen tapaan yleisöäänestyksellä. Kintulammi kahmi kaikkien finalistien keräämistä noin 5 000 äänestä peräti 38 prosenttia.

Kintulammin alueen kehittämisestä ja ylläpidosta vastaava Petri Mäkelä Ekokumppaneista oli luonnollisesti ratketa riemusta tuloksen kuultuaan.

– Äänestystulos on ennen kaikkea suuri kiitos ja upeaa palautetta Kintulammin eteen viime vuosina tehdystä työstä, Mäkelä iloitsi. – Vuoden Retkikohden on tunnettu kilpailu ja voitolla on varmasti positiivinen vaikutus myös Kintulammin kansalliseen tunnettuuteen ja sitä kautta alueen kävijämääriin.

Maineen ja kunnian lisäksi Kintulammi palkittiin Suomen Messusäätiön 5 000 euron stipendillä, joka tulee käyttää alueen kehittämiseen.

Stipendi menikin heti käyttöön; sillä hankittiin puuhaketta, jolla vahvistettiin alueen polkujen pohjia, jotta polut kestävät alueen alati kasvavat kävijämäärät.

– Oikein käytettynä hake takaa poluille pitkospuihin verrattavan kestävyyden vuosien ajaksi, Mäkelä kertoo tyytyväisenä.

Retkeilypalvelut vuodenretkikohde

Lue lisää ajankohtaisia uutisia